9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Sajtos rizsgombóc

2014. február 08.
2.4601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ez az étel különlegesség a Távol-keleti konyhából származik, melyet főételként is fogyaszthatjuk, illetve köretként, de finom mártogatóssal is kínálhatjuk vendégváró falatként.


Hozzávalók:
300 g rizs
2 tojás
200 g sajt
só, bors
zsemlemorzsa
olaj
2 tojás a panírhoz

Elkészítés:
A rizst főzzük meg puhára, majd hagyjuk kihűlni. Ha már kellően kihűlt a rizsünk, akkor keverjük hozzá a 2 db tojást, valamint a sajtnak körülbelül a felét reszeljük bele. Jól keverjük össze, hogy egy kicsit ragacsos, de formázható masszát kapjunk.

A sajt többi részét kockázzuk fel. Készítsünk kisebb golyókat és a közepükbe tegyünk 1-1 sajtkockát. Az elkészített golyókat forgassuk bele a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és bő forró olajban süssük meg őket.

Készítsünk hozzá sajtos mártást, tartármártást vagy csípős ketchupos mártogatóst.
5 hozzászólás

Pocok

11 éve, 6 hónapja és 5 napja

Én még nem is hallottam erről, de egész jól hangzik!

válasz erre

Babóca

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

Érdekes recept, még soha nem hallottam róla és nem is ettem.

válasz erre

moni1294

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

Klassz recept! Nem is hallottam még erről a finomságról!mosolygó smiley

válasz erre

szagnes92

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

Enni ettem már, de még nem készítettünk ilyet, de itt az ideje, hogy kipróbáljam.kacsintó smiley Egy jó recept már adott. Köszönöm nőihírek! mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

Jaj de finom recept megint!mosolygó smiley

válasz erre