Mai receptünk egy könnyed tavaszi egytálétel, mely nem tartalmaz sok kalóriát, alacsony a szénhidrát tartalma, de emelett rengeteg vitamint tartalmaz. Mivel lassan itt a spárga szezonja, így mutatunk egy szuper receptet hozzá.
Hozzávalók:
500 g spárga
1 kisebb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
125 ml alaplé
225 g krémsajt
100 g reszelt sajt
só, bors
olasz fűszerkeverék
friss petrezselyem
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, vágjuk le a fás részeket. Ha nagyon vastagok a spárgák, akkor főzzük őket elő. Forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig őket. Egy hőálló tálat kenjük ki pici olajjal vagy vajjal. Helyezzük bele a spárgákat. Szórjuk rá a zúzott fokhagymát és az összevágott hagymát, majd mehet rá az olasz fűszerkeverék, egy kevés só és bors. Összeforgatjuk az egészet. Egy tálban keverjük össze az alaplét és a krémsajtot, majd helyezzük a spárgák tetejére.
Szórjuk rá a sajtot. Ezt követően a sütőt melegítsük elő 200-220 fokra, majd süssük a spárgát 15-20 percig, a végén pedig grillezzük meg a tetejét pár perc alatt. Ha kész, akkor szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.
Fotó: eatwell101.com