Mai receptünk egy nagyon ízletes, krémes leves, amit a hideg estéken is elkészíthetünk, de ebédre is tökéletes. A hagymával és a krumplival egy gazdag levest kapunk, ami egészen laktató is tud lenni, főleg ha fogyasztunk mellé egy kis pékárut.
Hozzávalók:
3 szál póréhagyma
2 db krumpli
100 g sajt
3 teáskanál vaj
2,5 dl tejszín
1 db leveskocka
0,5 l víz
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
A hagymát karikázzuk fel, a krumplit pedig pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk hozzá a hagymát és egy percig kavargatjuk. Ehhez adjuk a krumplit és felöntjük a vízzel. Dobjuk bele a leveskockát, a sót, borsot és a kakukkfüvet, majd lefedve közepes lángon 20 percig főzzük.
Ha megfőtt a burgonya, akkor levesszük a tűzhelyről és egy botmixerrel pürésítjük. Ezt követően visszatesszük a tűzre és beleszórjuk a reszelt sajtot, valamint a tejszínt. Összefőzzük és végül lehet is forrón tálalni.