Hozzávalók:
400 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
250 g margarin
200 g trappista sajt
3 evőkanál tejföl
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet mérjük ki egy tálban és keverjük hozzá a sót és a sütőport. Ezt követően morzsoljuk bele a hideg vajat, a tejfölt és egy maroknyi sajtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Ha összeállt a tészta, akkor becsomagoljuk folpackba és a hűtőbe tesszük néhány órára.
Egy lisztezett munkaasztalon kisebb adagokban rudakat formázunk a tésztából, majd perec alakra formáljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pereceket tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük meg egy felvert tojással, majd szórjuk meg sajttal.
Végül negyed óra alatt (ha nagyobbak, akkor több idő) megsütjük a pereceket.