31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Sajtos perec

2016. május 21.
5.0983
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legjobb étel egy jó séta mellé, a sajtos perec. Nem nehéz elkészíteni otthon sem, ráadásul több darabot is készíthetünk egyszerre, ami pár napig eláll. Készíthetünk kisebbeket és nagyobbakat is, akár vendégváró falatkákat is.


Hozzávalók:
400 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
250 g margarin
200 g trappista sajt
3 evőkanál tejföl
1 db tojás

Elkészítés:
A lisztet mérjük ki egy tálban és keverjük hozzá a sót és a sütőport. Ezt követően morzsoljuk bele a hideg vajat, a tejfölt és egy maroknyi sajtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Ha összeállt a tészta, akkor becsomagoljuk folpackba és a hűtőbe tesszük néhány órára.

Egy lisztezett munkaasztalon kisebb adagokban rudakat formázunk a tésztából, majd perec alakra formáljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pereceket tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük meg egy felvert tojással, majd szórjuk meg sajttal.

Végül negyed óra alatt (ha nagyobbak, akkor több idő) megsütjük a pereceket.
6 hozzászólás

Sonci

9 éve, 9 hónapja és 24 napja

Nem tűnik bonyolultnak.

válasz erre

Perec

9 éve, 9 hónapja és 24 napja

Sajtos Én! meglepett smiley

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 9 hónapja és 24 napja

Imádom. mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

9 éve, 9 hónapja és 24 napja

A törpéim most mennek kirándulni..szerintem meglepem Őket ezzel az elemózsiával.. mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Nagyon szeretem de még soha nem csináltam otthon.

válasz erre

zsebibaba

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Imádom, főleg amit a moziban lehet kapni. mosolygó smiley

válasz erre