15 °C
erős felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Sajtos palacsinta

2018. szeptember 07.
13.2871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak édes palacsinta létezik, hanem készíthetünk például isteni sós palacsintákat is, melyek nagyszerűek reggelire vagy akár ebédre is. A hortobágyi húsos palacsinta is ilyen, de mai receptünk egy sokkal egyszerűbb finomság.


Hozzávalók:
200 g liszt
7 g sütőpor
2 db tojás
0,5 l tej
1 teáskanál olaj
150 g reszelt sajt
1 teáskanál fokhagymakrém
50 g vaj
8 g só
8 g cukor

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a sóval és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és az olajat. A lisztbe keverjük bele a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Végül mehet bele a fokhagymakrém és a reszelt sajt is. Egy pici pihentetés után süssük ki a sajtos palacsintákat.

Ezután már csak meg kell tölteni ízlés szerint még több sajttal vagy sajtkrémmel és már lehet is fogyasztani. De lehet rá szórni még pluszban sajtot.
3 hozzászólás

krisztike

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Csodásan hangzik!

válasz erre

Pillangó

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Izgalmas palacsinta.

válasz erre

Perec

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Palacsinta csak kakaós, túrós és lekváros lehet.

válasz erre