Hozzávalók:
200 g puha vaj
200 g ementáli sajt
200 g finomliszt
20 g porcukor
1 teáskanál só
50 g napraforgómag
1 teáskanál köménymag
1 tojás
Elkészítés:
A puha vajat elkeverjük a lereszelt sajttal, a liszttel és a porcukorral. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd beletesszük a fűszereket is. Addig gyúrjuk, amíg egy egységes tésztát nem kapunk.
Ezt követően ketté szedjük a tésztát és mind a két félből egy hengert formálunk. Fóliába tesszük, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Amint letelt az idő, kivesszük és egy éles késsel körülbelül 3-4 cm vastagságú karikákra vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A tojást felverjük és megkenjük vele a kekszeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Aki jó sajtosan szereti, az a tetejére is szórhat egy keveset.