28 °C
szórványos felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Sajtos keksz

2014. március 19.
2.1751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A sajtos keksz elkészítése nagyon egyszerű, egyszerre több adagot is érdemes elkészíteni, hiszen ha váratlan vendégek érkeznek, akkor bármikor elő lehet venni. Könnyű az elkészítése, gyerekek is segíthetnek.


Hozzávalók:
200 g puha vaj
200 g ementáli sajt
200 g finomliszt
20 g porcukor
1 teáskanál só
50 g napraforgómag
1 teáskanál köménymag
1 tojás

Elkészítés:
A puha vajat elkeverjük a lereszelt sajttal, a liszttel és a porcukorral. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd beletesszük a fűszereket is. Addig gyúrjuk, amíg egy egységes tésztát nem kapunk.

Ezt követően ketté szedjük a tésztát és mind a két félből egy hengert formálunk. Fóliába tesszük, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Amint letelt az idő, kivesszük és egy éles késsel körülbelül 3-4 cm vastagságú karikákra vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.

A tojást felverjük és megkenjük vele a kekszeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Aki jó sajtosan szereti, az a tetejére is szórhat egy keveset.
6 hozzászólás

anikó80

12 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ki fogom próbálni.:-)

válasz erre

Perec

12 éve, 2 hónapja és 3 napja

Ezt talán még én is meg tudom csinálni! röhögő smiley

válasz erre

Babóca

12 éve, 2 hónapja és 3 napja

Fincsi lehet. mosolygó smiley És egyszerű.

válasz erre

Lili

12 éve, 2 hónapja és 3 napja

Finomság gyorsan!mosolygó smiley

Biztos hogy kipróbálom!

válasz erre

Pocok

12 éve, 2 hónapja és 4 napja

Érdekes...

válasz erre

Gucci

12 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ilyet még nem ettem és nem is hallottam róla. Finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre