30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Sajtos karfiolrizottó

2018. január 12.
2.4383
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A karfiol remek helyettesítője lehet a rizsnek, így akár ínycsiklandozó rizottót is készíthetünk belőle. Amellett, hogy rengeteg értékes vitamint tartalmaz, kalóriában is alacsony.


Hozzávalók:
1 db nagy karfiol
100 g sajt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg, majd szedjük rózsáira. Ezután egy közepes lyukú reszelőn reszeljük le akkorára, mint a rizsszemek. Ha van otthon aprítógép, akkor sokkal könnyebb dolgunk van. Egy magasabb falú edényben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a karfiolt és kis lángon néhány percig pároljuk. Ezután már felönthetjük a levessel.

Ízesítsünk sóval, borssal, pici szerecsendióval és a zúzott fokhagymákkal. Körülbelül 10 perc alatt teljesen puhára főzzük a karfiolt, néha kevergessük meg. Végül szórjuk meg a sajttal és már lehet is fogyasztani.
4 hozzászólás

eperjam

8 éve, 11 napja

Biztos nem olyan az íze mint az igazi rizottónak de nem rossz.

válasz erre

Enci

8 éve, 11 napja

Megkóstolom majd. Jól hangzik.

válasz erre

bettike

8 éve, 12 napja

Egészen furán hangzik, de biztos jó.

válasz erre

Bogyó

8 éve, 12 napja

Ohhh már ilyen is van?! Ez a karfiol nagyon sok mindenre jó. Valahogy rá kell szoknom.

válasz erre