27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Sajtos karfiolkrémleves

2019. január 21.
6.5641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hideg téli napokon nincs is jobb, mint egy melengető forró, sajtos krémleves, amit könnyedén el lehet készíteni. Szinte bármilyen sajtot választhatunk hozzá.
 


Hozzávalók:
1 fej karfiol
30 g olvasztott vaj
3 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
csipet szerecsendió
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szár zeller
1 db burgonya
1 db babérlevél
1 l csirke alaplé
150 g cheddar sajt

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd locsoljuk meg olívaolajjal és vajjal. Szórjuk meg sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tálba tesszük és betoljuk a sütőbe 200 fokon 20-25 percre. Közben a hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg kevés olajon. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mehet bele a felvágott zeller, kevés sóval szórjuk meg.

Ezután beledobunk egy babérlevelet, a megtisztított és felkockázott krumplit, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha megpuhult, kivesszük a babérlevelet és beledobjuk a megsült karfiolt. Összeturmixoljuk az egészet, végül pedig beleszórjuk a sajtot.
nincs még hozzászólás