Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy tojás
1 csésze reszelt cheddar sajt
1 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék
1/4 teáskanál só és bors
Elkészítés:
Forró sós vízben pároljuk meg picit a karfiolt, amit előtte rózsáira szedtünk. Ha már puha, akkor szűrjük le és hagyjuk lecsepegni. Egy daráló gépbe dobjuk bele a megfőtt karfiolokat és daráljuk teljesen le. Ha nem lenne otthon ilyen konyhai eszköz, akkor reszeljük le. Egy konyharuhába tegyük bele és facsarjuk ki a levét.
Egy tálban keverjük össze a karfiolt a tojással és a reszelt sajttal. Mehetnek rá a fűszerek és végül alaposan összekeverjük az egészet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsin egyengessük el a karfiolos keveréket, majd reszeljünk rá még egy picit sajtot. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Szeletelve tálaljuk.