27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Sajtos karfiol

2015. január 23.
2.0571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes egytálétel, melyet gyorsan elkészíthetünk és akár diéta során is fogyaszthatjuk. A sajtos karfiol nem tartalmaz húst, ezért a vegetáriánusok is ehetik.
 


Hozzávalók:
200 g karfiol
1 tojás
5 g light margarin
15 g zsírszegény sajt
30 g kefir

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben kissé megpároljuk. Leszűrjük és egy tűzálló tálat kikenűnk vajjal, majd a karfiolt beletesszük. A sajtot lereszeljük és beleszórjuk a felét a tojás és a kefír keverékébe.

Jól összekeverjük a tojást és leöntjük vele a karfiolt. Végül a maradék sajttal megszórjuk az egészet. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
4 hozzászólás

Edit90

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Én a karfiolt mondjuk nem kedvelem túlságosan, de így sajttal jól hangzik

válasz erre

Móni

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Guszta étel.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Nagyon jó recept, finom lehet.

válasz erre

csillucs

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Ez jó recept. Szeretem a karfiolt főleg sajttal. mosolygó smiley

válasz erre