Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál liszt
500 ml alaplé
500 ml víz
250 g gomba
só, bors
150 g brokkoli
200 g cheddar sajt
Elkészítés:
A gombát szeleteljük fel, míg a brokkolit szedjük rózsáira. A fokhagymát zúzzuk össze, a sajtot reszeljük le. Egy magas falú edényben olvasszuk meg a vajat és öntsük bele a gombát. Pár percig pároljuk, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a lisztet. Keverjük össze és öntsük fel az alaplé felével.
Kevergessük meg, hogy a liszt ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a többi alaplét és vizet. Öntsük hozzá a brokkolit és főzzük puhára. Végül szórjuk bele a sajtot, valamint sóval és borssal ízesítsünk. Akkor jó, ha már a sajt teljesen elolvadt.