23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sajtos csirkeleves

2016. május 09.
5.0911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, kissé krémes csirkeleves, melyet a sajt lágy íze és állaga fog krémessé varázsolni. Elkészítése nagyon egyszerű és szinte bármilyen csirkerészt felhasználhatunk hozzá.
 


Hozzávalók:
500 g csirke rész
500 g burgonya
650 g sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
200 g ömlesztett paradicsomos sajt
1 csipet só és bors
kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg és vágjuk darabokra. A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kockákra, míg a sárgarépát karikákra. A hagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kevés olajon kissé megpirítjuk a hagymát, majd a csirkét is hozzáadjuk.

Másfél liter vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk. Fél órát főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. További fél órát főzzük, hogy minden megpuhuljon. Ha a leves megfőtt, akkor szűrjük le és tegyük félre a húst, valamint a zöldségek felét.

A másik felét pürésítjük és a leszűrt leveshez adjuk. Óvatosan beleöntjük a sajtot, majd visszatesszük a húst és a zöldségeket. Összefőzzük és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

becky

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

jónak hangzik, bár a sajt az nem esik össze?

válasz erre

moni1294

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Kipróbálom mert ilyen levest még nem készítettem.

válasz erre

Babóca

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Sajtos tehát csak jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre