Hozzávalók:
500 g csirke rész
500 g burgonya
650 g sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
200 g ömlesztett paradicsomos sajt
1 csipet só és bors
kevés petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkét mossuk meg és vágjuk darabokra. A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kockákra, míg a sárgarépát karikákra. A hagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kevés olajon kissé megpirítjuk a hagymát, majd a csirkét is hozzáadjuk.
Másfél liter vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk. Fél órát főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. További fél órát főzzük, hogy minden megpuhuljon. Ha a leves megfőtt, akkor szűrjük le és tegyük félre a húst, valamint a zöldségek felét.
A másik felét pürésítjük és a leszűrt leveshez adjuk. Óvatosan beleöntjük a sajtot, majd visszatesszük a húst és a zöldségeket. Összefőzzük és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.