23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sajtos burgonyaleves

2016. február 25.
7.1461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy finom és krémesen lágy levesnek senki sem tud ellenállni, főleg ebben a nagyon változékony időben, amikor könnyen beborul az ég. A sajtos burgonyaleves egy könnyen és gyorsan elkészíthető étel, akár 30 perc alatt készen is lehetünk vele.
 


Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
2,5 evőkanál liszt
500 g burgonya
300 ml tej
150 ml alaplé
125 ml víz
150 g reszelt cheddar sajt
csipet pirospaprika
kevés snidling

Elkészítés:
A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, míg a hagymát apróra. A vajat olvasszuk meg és pirítsuk meg rajta a hagymát. Keverjük hozzá a lisztet és ha már kezd pirosodni, akkor adjuk hozzá a burgonyát. Öntsük fel a tejjel, a vízzel és az alaplével, keverjük meg.

Lefedve főzzük a burgonyát legalább 15-20 percig, míg teljesen megpuhul. Végül szórjuk bele a sajtot, valamint a pirospaprikát és keverjük össze. Ha már krémes és sűrű a leves, akkor levesszük a tűzről és tálalhatjuk is. Szórjuk meg egy kevés snidlinggel.
4 hozzászólás

Sandy

10 éve, 1 hónapja

nem rossz mosolygó smiley

válasz erre

becky

10 éve, 1 hónapja

egy kis leves jól esne most mosolygó smiley

válasz erre

Edit90

10 éve, 1 hónapja

Ezt érdemes lesz megcsinálnom.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 1 hónapja

Jó kis leveske. Az ilyen mindig jólesik.

válasz erre