Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
2,5 evőkanál liszt
500 g burgonya
300 ml tej
150 ml alaplé
125 ml víz
150 g reszelt cheddar sajt
csipet pirospaprika
kevés snidling
Elkészítés:
A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, míg a hagymát apróra. A vajat olvasszuk meg és pirítsuk meg rajta a hagymát. Keverjük hozzá a lisztet és ha már kezd pirosodni, akkor adjuk hozzá a burgonyát. Öntsük fel a tejjel, a vízzel és az alaplével, keverjük meg.
Lefedve főzzük a burgonyát legalább 15-20 percig, míg teljesen megpuhul. Végül szórjuk bele a sajtot, valamint a pirospaprikát és keverjük össze. Ha már krémes és sűrű a leves, akkor levesszük a tűzről és tálalhatjuk is. Szórjuk meg egy kevés snidlinggel.