29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Sajtos brokkolival töltött burgonya

2021. szeptember 28.
56.4751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes köret ötlet, amit akár önmagában is lehet fogyasztani. Nem nehéz elkészíteni és szinte mindenféle húshoz vagy halhoz lehet tálalni.


Hozzávalók:
4 db nagyobb burgonya
fél fej brokkoli
100 g reszelt cheddar sajt
só, bors
3/4 teáskanál fokhagymapor
40 g vaj
fél teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál friss metélőhagyma
1 kis doboz joghurt
olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, de nem kell megpucolni. Egy tepsibe tesszük őket és egészben 200 fokon 1 órán át sütjük lefedve. Ha a krumpli elkészült, akkor hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk őket félbe és kaparjuk ki a belsejük egy részét.

A héjakat kevés olajjal kenjük meg és tegyük vissza a tepsibe. Ezután a kiszedett burgonyát keverjük össze a fűszerekkel, a vajjal, a joghurttal és a megpárolt brokkolival. Megtöltjük ezzel a burgonyákat és megszórjuk sajttal. Ismét sütőbe tesszük és fél óra alatt készre sütjük.
nincs még hozzászólás