Mai receptünk egy nagyon ízletes köret ötlet, amit akár önmagában is lehet fogyasztani. Nem nehéz elkészíteni és szinte mindenféle húshoz vagy halhoz lehet tálalni.
Hozzávalók:
4 db nagyobb burgonya
fél fej brokkoli
100 g reszelt cheddar sajt
só, bors
3/4 teáskanál fokhagymapor
40 g vaj
fél teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál friss metélőhagyma
1 kis doboz joghurt
olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, de nem kell megpucolni. Egy tepsibe tesszük őket és egészben 200 fokon 1 órán át sütjük lefedve. Ha a krumpli elkészült, akkor hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk őket félbe és kaparjuk ki a belsejük egy részét.
A héjakat kevés olajjal kenjük meg és tegyük vissza a tepsibe. Ezután a kiszedett burgonyát keverjük össze a fűszerekkel, a vajjal, a joghurttal és a megpárolt brokkolival. Megtöltjük ezzel a burgonyákat és megszórjuk sajttal. Ismét sütőbe tesszük és fél óra alatt készre sütjük.