22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sajtkrémleves brokkolival

2016. december 13.
12.4581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kellemes forró sajtkrémleves, melyet egy kis egészséges brokkolival bolondítunk meg. Könnyen elkészíthető és egy hideg napon nagyon jól esik az embernek. Ha Te is szereted a sajtot, akkor ezt a levest imádni fogod.
 


Hozzávalók:
450 g brokkoli
1 evőkanál olívaolaj
1 db felaprított vöröshagyma
1 db felaprított zellerszár
2 evőkanál liszt
4 dl csirkealaplé
4 dl félzsíros sűrített tej
350 g reszelt ementáli sajt
pici szerecsendió
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. A brokkoli szárát vágjuk kisebb darabokra és dobjuk enyhén sós, lobogó tűzbe pár percre. Leszűrjük és félretesszük. Egy közepes méretű lábasban, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint a zellert, és megfonnyasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, majd 1 percig pirítjuk. Ezt követően felengedjük az csirkealaplével és a tejjel, majd állandóan kevergetve felforraljuk és besűrítjük.

A brokkolirózsákat néhány percre dobjuk sütőbe, hogy picit megpiruljanak. A leveshez hozzáadjuk az előfőzött brokkolit, a sajtot és a szerecsendiót, majd ízlés szerint megborsozzuk. Lassú tűzön kevergetjük, amíg a sajt megolvad, és a leves átforrósodik, de nem forraljuk fel. Kicsit turmixoljuk össze, majd tálalás előtt szórjuk bele a megsütött brokkolirózsákat.
2 hozzászólás

bettike

9 éve, 2 hónapja és 15 napja

Imádom a sajtleveseket. mosolygó smiley

válasz erre

Edit90

9 éve, 2 hónapja és 16 napja

A kép alapján biztosan elkészítem. mosolygó smiley

válasz erre