25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Sajtkrémes csirkeleves

2020. november 04.
18.5110
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szívmelengető, krémes csirkeleves, mely az őszi, hideg napokon nagyon jól tud esni az embernek. A sajtkrémtől lesz igazán krémes ez a leves.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
fél fej zeller
400 g csirkemell
1 db natúr tömlős sajtkrém
1 dl tejszín
só, bors
2 leveskocka
150 g leves tészta
olaj

Elkészítés:
Vágjuk össze apróra a hagymát, valamint pucoljuk meg és vágjuk darabokra a répát és a zellert. A csirkét kisebb kockákra vágjuk össze. Egy nagyobb edényben hevítsünk kevés olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Közben adjuk hozzá az összevágott fokhagymát, répát és zellert. Néhány perc párolás után bele dobjuk a csirkemellet is.

Amikor a hús kifehéredik, akkor felöntjük 1-1,5 liter vízzel és beledobjuk a leveskockákat. Ehhez mehet a tejszín, a sajt valamint ízlés szerint só, bors. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük, míg puha nem lesz minden. Végül beleszórjuk a levesbetétet és néhány perc alatt készre főzzük.
1 hozzászólás

becky

4 éve, 11 hónapja és 18 napja

Kicsit olyan mint egy finom főzelék.

válasz erre