Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
fél fej zeller
400 g csirkemell
1 db natúr tömlős sajtkrém
1 dl tejszín
só, bors
2 leveskocka
150 g leves tészta
olaj
Elkészítés:
Vágjuk össze apróra a hagymát, valamint pucoljuk meg és vágjuk darabokra a répát és a zellert. A csirkét kisebb kockákra vágjuk össze. Egy nagyobb edényben hevítsünk kevés olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Közben adjuk hozzá az összevágott fokhagymát, répát és zellert. Néhány perc párolás után bele dobjuk a csirkemellet is.
Amikor a hús kifehéredik, akkor felöntjük 1-1,5 liter vízzel és beledobjuk a leveskockákat. Ehhez mehet a tejszín, a sajt valamint ízlés szerint só, bors. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük, míg puha nem lesz minden. Végül beleszórjuk a levesbetétet és néhány perc alatt készre főzzük.