12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Sáfrányos karfiolleves

2022. január 28.
59.2001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű és ízletes krémleves, melyet a sáfrány tesz igazán különlegessé. Nem egy olcsó fűszer a sáfrány, de néhány ételnek igazán izgalmas ízt tud kölcsönözni.


Hozzávalók:
800 g karfiol
fél l tej
fél l csirke alaplé
2 csipet sáfrány
só, bors
2 evőkanál vaj
2 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
Egy edényben a tejet, az alaplevet és egy csipet sáfrányt elkezdjük melegíteni, közben megszórjuk sóval és borssal. Közben a karfiolt rózsáira szedjük és ha már forr a leves, akkor beleszórjuk. Körülbelül 8 percig főzzük a karfiolokat, hogy megpuhuljanak. Egy részüket ezt követően kivesszük és félre tesszük.

A maradék karfiolt egy turmixgépbe tesszük, adunk hozzá 2-3 merőkanálnyi levet és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük egy lábosba a krémet és még ízlés szerint annyi levet adunk hozzá, hogy krémes, leves állagot kapjunk. Megszórjuk a másik csipet sáfránnyal.

Közben a félre tett karfiolt megpirítjuk kevés vajon, majd tálalásnál beletesszük a krémlevesbe, megszórjuk petrezselyemmel.
nincs még hozzászólás