Hozzávalók:
800 g karfiol
fél l tej
fél l csirke alaplé
2 csipet sáfrány
só, bors
2 evőkanál vaj
2 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
Egy edényben a tejet, az alaplevet és egy csipet sáfrányt elkezdjük melegíteni, közben megszórjuk sóval és borssal. Közben a karfiolt rózsáira szedjük és ha már forr a leves, akkor beleszórjuk. Körülbelül 8 percig főzzük a karfiolokat, hogy megpuhuljanak. Egy részüket ezt követően kivesszük és félre tesszük.
A maradék karfiolt egy turmixgépbe tesszük, adunk hozzá 2-3 merőkanálnyi levet és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük egy lábosba a krémet és még ízlés szerint annyi levet adunk hozzá, hogy krémes, leves állagot kapjunk. Megszórjuk a másik csipet sáfránnyal.
Közben a félre tett karfiolt megpirítjuk kevés vajon, majd tálalásnál beletesszük a krémlevesbe, megszórjuk petrezselyemmel.