21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sacred Heart diéta: Egy orvosi módszer a hatásos fogyásért

2014. január 05.
2.1291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A legtöbb hatékony fogyókúrás módszer szinte kivétel nélkül valamilyen orvosi diétából fejlődött ki a múltban. Ilyen többek között a Sacred Heart módszer is, amelyet mind a mai napig előszeretettel alkalmaz az orvostudomány a túlsúlyos betegeken, méghozzá hatékonyan.


A legtöbb fogyókúrás lehetőséggel ellentétben a diétának nem csak a súlyvesztés az alapja, hanem az úgynevezett jojó-effektus kijátszása is, tehát, hogy a kilók ne kerüljenek vissza olyan gyorsan, mint ahogyan eltűntek. Szinte az összes orvosi diéta megfelel ennek a kritériumnak, de a Sacred Heart módszer még az egészség megőrzésére is alkalmas.

A módszert eredetileg olyan betegeknek fejlesztették ki, akik keringési rendellenességtől szenvedtek, az alapja pedig tulajdonképpen egy speciális zöldségleves, amelyből naponta többször kell fogyasztani, így alapjaiban hasonlatos a káposztaleves-kúrához is.

A Sacred Heart diéta legnagyobb pozitívuma, hogy nincs súlyos minőségi megkötés, így annyit ehetünk az egész módszer alapját képező levesből, amennyi csak jól esik, mellette pedig fogyaszthatunk gyümölcsöket és fehér húsokat is. A diétás leves elkészítéséhez paradicsomra, zöldpaprikára, levestésztára, húsleves-alapra, zöldbabra, vöröshagymára, zellerre és sárgarépára lesz szükségünk.

Elkészítése szinte teljes egészében megegyezik a hagyományos zöldséglevesével, így első ízben apró darabokra vágjuk - fontosak a nagyon apró falatok - a zöldségeket, majd tízpercnyi forralás után hozzáadjuk a maradék összetevőket és addig főzzük az egészet, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.
4 hozzászólás

moni1294

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Az a baj ezekkel a diétákkal, hogy egy idő után (max pár nap) annyira megutálja az ember az adott ételt hogy évekig nem bír utána ránézni...szomorú smiley

válasz erre

Enci

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

elég furán hangzik...ettől tényleg lehet fogyni?

válasz erre

krisztike

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Na erről sem hallottam még!meglepett smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Zöldséglevest kell enni és kész?! Érdekes

válasz erre