Hozzávalók:
500 g cukor
1,5 dl víz
500 g tejpor
100 g kakaó
150 g darált dió
150 g vaj
fél dl sütőrum
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
Első lépésként a cukort felfőzzük a vízzel. Közben a kakaóport összekeverjük a tejporral. A cukros vizet 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a kakaópor keveréket. Habverővel csomómentesre keverjük és 1-2 perc elteltével lehúzzuk a tűzről.
Belekeverjük a masszába a rumot, a darált diót és folyamatos kevergetés mellett a vajat is. Ha már kezd sűrűsödni a masszánk, akkor egy kivajazott tepsibe tesszük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy vizes késsel felvágjuk, majd az olvasztott étcsokoládéba mártjuk.
Hagyjuk megdermedni és végül becsomagolhatjuk.