22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Rukkolás tonhalsaláta

2017. január 14.
8.2161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyed és egyben egészséges vacsora elkészítése nem tart órákig, csupán a megfelelő alapanyagokat kell előre bekészíteni. Mai receptünk éppen egy ilyen saláta, melyet bármilyen diétába be lehet illeszteni.
 


Hozzávalók:
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál dijoni mustár
só, bors
pici méz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2-3 marék rukkola
kis konzerv fehér bab
2 konzerv tonhal
40 g feta sajt
1 db avokádó

Elkészítés:
Egy tálban keverjük alaposan össze a citromlét, a balzsamecetet, a mustárt és ízlés szerint a sót és borsot. Ehhez adjuk folyamatos kevergetés mellett a mézet és az olívaolajat. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz a szósz.

Szórjuk egy nagyobb tálba a rukkolát, rá a babot, a tonhalat és a fetasajtot, valamint a szeletekre vágott avokádót. Picit rázzuk össze és öntsük rá az öntetet. Már tálalható is.
5 hozzászólás

Lili

9 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nagyon finom lehet! Rukkolát nagyon sokáig nem szerettem, most meg már imádom! röhögő smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Rukkoláért nem vagyok oda.

válasz erre

csillucs

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Én babot nem tennék bele, inkább egy kis paradicsomot.

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Guszta mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Rá kellene vennem magam, hogy vacsira csak salátát egyek, de nehéz.

válasz erre