15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Rukkolás lencsesaláta

2021. január 03.
57.5441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig nem fogyott el a lencse, akkor érdemes belőle egy könnyed salátát készíteni. Ez tökéletes ebédre vagy vacsorára, ráadásul nem fogja megterhelni a gyomrot.


Hozzávalók:
100 g rukkola
100 g lencse
75 g feta sajt
1 l víz
3 db babérlevél
kevés petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál napraforgó olaj
4 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A lencsét szokásosan áztassuk be egy éjszakára. A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg és adjuk hozzá a lencsét. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg puha nem lesz. Közben szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és a babérlevelet.

Ha elkészült a lencse, akkor szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni. Végül keverjük össze a salátával, locsoljunk rá olívaolajat és morzsoljuk rá a sajtot is.
1 hozzászólás

Gizus

4 éve, 8 hónapja és 19 napja

Főzeléknek jó a lencse. Úgy megeszem.

válasz erre