Hozzávalók:
4 db piros alma
2 evőkanál kristálycukor
fahéj
fél citrom leve
1 csomag leveles tészta
3 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg alaposan és vágjuk félbe, majd vegyük ki a magházat. Szép vékonyan szeleteljük fel az almákat és tegyük egy tál vízbe, amibe citromlevet teszünk, hogy ne barnuljanak be, amíg összeállítjuk a süteményt.
Az almákat néhány percre betesszük mikróba, hogy egy kicsit megpuhuljanak és könnyen tudjuk őket hajlítani. Ezt követően a tésztát kinyújtjuk úgy, hogy csíkokat kapjunk. Majd megkenjük lekvárral és egymás mellé rakjuk az almaszeleteket. Meghintjük fahéjjal és cukorral, majd feltekerjük és egy muffin sütőbe tesszük.
Igazítsuk meg a rózsákat, hogy szépek legyenek. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.