26 °C
tiszta égbolt
2023. szeptember 26., kedd
Jusztina

Rózsa muffin

2013. november 12.
7.8231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy kis kreativitással finom, omlós, csokoládéval töltött rózsákat készíthetünk, mely egy forró tea mellett fogyasztva igazán kellemes perceket okozhat!


Hozzávalók:
500 g liszt
1/ 2 teáskanál só
70 g cukor
1 száraz élesztő (12g)
2 egész tojás
100 g vaj
200 ml meleg tej
100 g étcsokoládé

Elkészítés:

Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben és tegyük félre, amíg habos.
Olvasszuk fel a vajat. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az összekevert száraz összetevőkhöz adjuk hozzá a tojást, a tejben feloldott élesztőt és a felolvasztott vajat. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg puha nem lesz és hagyjuk meleg helyen 1-1,5 órára, hogy a tészta megkeljen.

Ha a tészta megkelt, tegyük egy liszttel megszórt munkafelületre, és 18 golyót készítünk belőle. Ezután fedjük le a tészta golyókat és pihentessük őket 10 percig. Ezalatt olvasszuk fel a csokoládét.

A muffin formákat vajazzuk és lisztezzük ki.
A tészta golyókat nyújtsuk ki körülbelül 13-15 cm-es körökre. A körök felét kenjük be a megolvasztott csokoládéval, majd hajtsuk félbe a tésztát, hogy egy félhold alakot kapjunk.

A félholdakat vágjuk el 3 sávban, majd tekerjük fel a tésztát rózsa alakban. A három kis rózsát tegyük össze, hogy egy kis gomba formát kapjunk. Ehhez hasonlóan készítsük el a többi 17 golyót. Míg a sütő melegszik, tegyük a muffinokat meleg helyre.

Süssük a rózsákat 180°C-on, 20 percig vagy amíg nem lesz aranybarna színe a rózsáknak.

Amint kihűltek a rózsáink, már fogyaszthatjuk is azokat!
6 hozzászólás

Kunoichi

8 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nagyon szép és biztos nagyon finom is

válasz erre

Regina

10 éve, 2 hónapja és 9 napja

Nagyon csábító!

válasz erre

bea74

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ez nagyon guszta!

válasz erre

Mariann

10 éve, 8 hónapja és 20 napja

bettike írta:
Én ezt a receptet fahéjasan ismertem, úgy is nagyon finom!
Igen, úgyis el lehet készíteni! Ki hogy szereti

válasz erre

bettike

10 éve, 8 hónapja és 20 napja

Én ezt a receptet fahéjasan ismertem, úgy is nagyon finom!

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 8 hónapja és 20 napja

juj de jól néznek ki na ezt hétvégén megcsinálom

válasz erre