Hozzávalók:
500 g liszt
1/ 2 teáskanál só
70 g cukor
1 száraz élesztő (12g)
2 egész tojás
100 g vaj
200 ml meleg tej
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben és tegyük félre, amíg habos.
Olvasszuk fel a vajat. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az összekevert száraz összetevőkhöz adjuk hozzá a tojást, a tejben feloldott élesztőt és a felolvasztott vajat. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg puha nem lesz és hagyjuk meleg helyen 1-1,5 órára, hogy a tészta megkeljen.
Ha a tészta megkelt, tegyük egy liszttel megszórt munkafelületre, és 18 golyót készítünk belőle. Ezután fedjük le a tészta golyókat és pihentessük őket 10 percig. Ezalatt olvasszuk fel a csokoládét.
A muffin formákat vajazzuk és lisztezzük ki.
A tészta golyókat nyújtsuk ki körülbelül 13-15 cm-es körökre. A körök felét kenjük be a megolvasztott csokoládéval, majd hajtsuk félbe a tésztát, hogy egy félhold alakot kapjunk.
A félholdakat vágjuk el 3 sávban, majd tekerjük fel a tésztát rózsa alakban. A három kis rózsát tegyük össze, hogy egy kis gomba formát kapjunk. Ehhez hasonlóan készítsük el a többi 17 golyót. Míg a sütő melegszik, tegyük a muffinokat meleg helyre.
Süssük a rózsákat 180°C-on, 20 percig vagy amíg nem lesz aranybarna színe a rózsáknak.
Amint kihűltek a rózsáink, már fogyaszthatjuk is azokat!