9 °C
borús égbolt
2024. február 26., hétfő
Edina

Rózsa muffin

2013. november 12.
8.1881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy kis kreativitással finom, omlós, csokoládéval töltött rózsákat készíthetünk, mely egy forró tea mellett fogyasztva igazán kellemes perceket okozhat!


Hozzávalók:
500 g liszt
1/ 2 teáskanál só
70 g cukor
1 száraz élesztő (12g)
2 egész tojás
100 g vaj
200 ml meleg tej
100 g étcsokoládé

Elkészítés:

Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben és tegyük félre, amíg habos.
Olvasszuk fel a vajat. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az összekevert száraz összetevőkhöz adjuk hozzá a tojást, a tejben feloldott élesztőt és a felolvasztott vajat. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg puha nem lesz és hagyjuk meleg helyen 1-1,5 órára, hogy a tészta megkeljen.

Ha a tészta megkelt, tegyük egy liszttel megszórt munkafelületre, és 18 golyót készítünk belőle. Ezután fedjük le a tészta golyókat és pihentessük őket 10 percig. Ezalatt olvasszuk fel a csokoládét.

A muffin formákat vajazzuk és lisztezzük ki.
A tészta golyókat nyújtsuk ki körülbelül 13-15 cm-es körökre. A körök felét kenjük be a megolvasztott csokoládéval, majd hajtsuk félbe a tésztát, hogy egy félhold alakot kapjunk.

A félholdakat vágjuk el 3 sávban, majd tekerjük fel a tésztát rózsa alakban. A három kis rózsát tegyük össze, hogy egy kis gomba formát kapjunk. Ehhez hasonlóan készítsük el a többi 17 golyót. Míg a sütő melegszik, tegyük a muffinokat meleg helyre.

Süssük a rózsákat 180°C-on, 20 percig vagy amíg nem lesz aranybarna színe a rózsáknak.

Amint kihűltek a rózsáink, már fogyaszthatjuk is azokat!
6 hozzászólás

Kunoichi

8 éve, 11 hónapja és 3 napja

Nagyon szép és biztos nagyon finom is mosolygó smiley

válasz erre

Regina

10 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nagyon csábító! mosolygó smiley

válasz erre

bea74

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ez nagyon guszta!

válasz erre

Mariann

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

bettike írta:
Én ezt a receptet fahéjasan ismertem, úgy is nagyon finom!mosolygó smiley
Igen, úgyis el lehet készíteni! Ki hogy szereti mosolygó smiley

válasz erre

bettike

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Én ezt a receptet fahéjasan ismertem, úgy is nagyon finom!mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

juj de jól néznek ki röhögő smiley na ezt hétvégén megcsinálom

válasz erre