22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Rozmaringos szűzpecsenye

2015. május 24.
2.3351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom, fűszeres húsétel, melynek elkészítése nem túl bonyolult, így bárki elkészítheti. Ehetjük burgonyapürével vagy salátával is. Ha szeretnénk valami különlegeset enni, akkor ez egy jó választás.
 


Hozzávalók:
500 g sertésszűz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál friss rozmaring
só, bors

Elkészítés:
A húst mossuk meg és vágjuk le a hártyát valamint a felesleges zsírt róla. Ezt követően egy kevés olajjal kenjük be, a többit tegyük a serpenyőbe. Sóval, borssal és a rozmaringgal szórjuk meg a húst, majd a felhevített olajban hirtelen süssük meg.

Ha már piros kérge van, akkor előmelegített sütőben, 170 fokon készre sütjük. Készítsünk hozzá sáfrányos burgonyát vagy salátát.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ez nagyon jó recept. Szeretem.

válasz erre

Linda

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Jó recept ismét.

válasz erre

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Na ennek szuper íze van.

válasz erre