3 °C
borús égbolt
2025. január 24., péntek
Timót

Rozmaringos sertéskaraj

2021. december 04.
71.5241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, omlós sertés étel, amit a fűszerek tesznek igazán finommá. Sült zöldségekkel tálalva nagyszerű ebédötlet lehet hétvégére.


Hozzávalók:
4 szelet karaj
4 evőkanál olaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só, bors

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé klopfoljuk ki, majd szórjuk be sóval. Egy tálban keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymákat, a pirospaprikát, borsot és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket és hagyjuk állni néhány órát.

Ezután előmelegített sütőben 180 fokon süssük egy órát letakarva. Végül a sütés vége felé vegyük le a fóliát és hagyjuk kicsit pirulni még. A húsok mellé lehet zöldségeket is dobni, hogy együtt piruljanak meg.
1 hozzászólás

regeena

3 éve, 4 hónapja és 26 napja

Karajt annyira nem kedvelem, sajnos hamar ki tud száradni.

válasz erre