24 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Rozmaringos, kecskesajtos pogácsa

2020. július 13.
6.9581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes sós pogácsa, amit bármikor elkészíthetünk. A rozmaring és a kecskesajt nagyon jól illik egymáshoz, igazi ízharmónia.
 


Hozzávalók:
300 g liszt
2 db tojás
200 g margarin
150 g kecskesajt
2 ág friss rozmaring
1 csomag porélesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej


Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A rozmaringot vágjuk egészen apróra. A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat és a margarint. Kezdjük el összedolgozni, majd ehhez mehet a felfutott élesztő, a csipet só, a rozmaring és a morzsolt kecskesajt.

Gyúrjuk össze, akkor lesz jó, ha a tészta már elválik az edény falától. Takarjuk le a tésztát és pihentessük 40 percet. Lisztezett deszkán nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggassuk ki. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
1 hozzászólás

Sonci

5 éve, 3 hónapja és 24 napja

Jó íze lehet.

válasz erre