Hozzávalók:
300 g liszt
2 db tojás
200 g margarin
150 g kecskesajt
2 ág friss rozmaring
1 csomag porélesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej
só
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A rozmaringot vágjuk egészen apróra. A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat és a margarint. Kezdjük el összedolgozni, majd ehhez mehet a felfutott élesztő, a csipet só, a rozmaring és a morzsolt kecskesajt.
Gyúrjuk össze, akkor lesz jó, ha a tészta már elválik az edény falától. Takarjuk le a tésztát és pihentessük 40 percet. Lisztezett deszkán nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggassuk ki. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.