Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1,5 dl olívaolaj
néhány szál rozmaring
tengeri só
3-4 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az újburgonyákat megmossuk és kefével átkeféljük őket, így megszabadulunk a kosztól és a feleslegtől. Ezután felkockázzuk vagy cikkekre vágjuk a krumplit. A rozmaringot megszabadítjuk a szárától és egy késsel apróra vágjuk.
Ezt követően az olívaolajat, a citromot és a rozmaringot összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhová jusson belőle. Ezután egy tepsibe rakjuk a krumplit és megszórjuk a tengeri sóval.
Előmelegített sütőben 220 fokon, körülbelül 40 percig sütjük, közben folyamatosan nézzük, hogy megpuhult-e a burgonya. Ha régebbi krumplit használunk, akkor érdemes előfőzni.