34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Ropogós tőkehalfilé

2015. december 02.
5.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy kis egészséges halreceptet hoztunk. Ennek a receptnek az elkészítése nagyon egyszerű és nagyon egészséges, gyerekeknek is ajánlott adni. A ropogós halat akár karácsonykor is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
2 szelet tőkehalfilé
1 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál zabkorpa
1 teáskanál pirospaprika
2 csipetnyi kakukkfű
2 evőkanál olaj
só, bors
citrom

Elkészítés:
A halat mossuk meg, majd alaposan töröljük át egy papírtörlővel. Locsoljuk meg citromlével, majd sóval és borssal szórjuk. Megszórjuk még kakukkfűvel is. Egy tálcán összekeverjük a zabkorpát és a kukoricadarát, valamint a pirospaprikát. Ebben megforgatjuk a halakat.

Forró olajban süssük ki a halak mindkét oldalát, végül zöldségekkel vagy rizzsel tálaljuk.
5 hozzászólás

ida001

9 éve, 4 hónapja és 3 napja

Hmm

válasz erre

Kunoichi

9 éve, 4 hónapja és 9 napja

Megenném mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 4 hónapja és 14 napja

Wow milyen fura a panírja.

válasz erre

Sonci

9 éve, 4 hónapja és 14 napja

Tőkehal nagyon finom.

válasz erre

csillucs

9 éve, 4 hónapja és 14 napja

Szeretem mosolygó smiley Bár itthon kevés jó tőkehalat lehet venni.

válasz erre