11 °C
közepes eső
2025. május 24., szombat
Eszter, Eliza

Ropogós sajtos csirkemell

2017. szeptember 22.
6.2721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A klasszikus rántott csirkemell helyett érdemes kipróbálni az alábbi receptet. A ropogós cheddar sajtos csirkemell isteni finom és könnyen elkészíthető, hétvégére nagyszerű választás a családnak.


Hozzávalók:
600 g csirkemell
1 csésze kenyérmorzsa
1 csésze cheddar sajt
1/2 csésze tojásfehérje
1 dl tejszínt
1/4 csésze tejföl
1 teáskanál fokhagymapor
1 evőkanál hagyma por
1 evőkanál petrezselyem
só, fekete bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk nagyobb szeletekre, majd sóval és borssal is szórjuk meg őket. Ezután forgassuk meg a csirkéket a tojásfehérjében. Közben a kenyérmorzsához keverjük a fokhagyma port és a hagyma port, majd ebben is forgassuk meg a csirkéket. Ezután egy olajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 220 fokon 30-40 percig sütjük őket.

Közben a sajtszószt is elkészítjük. Ehhez a sajtot, a tejfölt és egy kevés tejszínt felmelegítünk. Ha megolvadt a sajt, akkor beleszórjuk a petrezselymet. Végül a kész csirkéket leöntjük a sajtszósszal.
2 hozzászólás

Enci

8 éve, 3 hónapja és 27 napja

Klasszikus rántotthusi a jó.

válasz erre

monyó

8 éve, 4 hónapja

Jó kis recept.

válasz erre