32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Ropogós kelbimbó gnocchival

2022. március 08.
57.3791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy újabb vegetáriánus étel, melyet böjt alatt is bátran lehet fogyasztani. A kelbimbó rengeteg értékes vitamint tartalmaz, így érdemes belőle többet fogyasztani.
 


Hozzávalók:
450 g kelbimbó
500 g gnocchi
1 db citrom
60 ml olívaolaj
só, bors
6 evőkanál vaj
1/2 teáskanál méz
reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A gnocchit főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Közben a kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre. Egy serpenyőbe tegyünk olajat, majd dobjuk bele a kelbimbót és kezdjük el pirítani. Sózzuk és borsozzuk a zöldséget. Reszeljünk rá citromhéjat.

Ha megpirultak a zöldségek, akkor vegyük ki és tegyük őket félre. A megfőtt gnocchit tegyük a serpenyőbe és szintén pirítsuk meg néhány perc alatt. Ha megpirultak, akkor hozzáadjuk a vajat, a mézet és megszórjuk fűszerekkel. Végül hozzákeverjük a zöldséget és reszelt parmezánnal tálaljuk.
1 hozzászólás

bababum

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

Szeretem a kelbimbót mégis nagyon ritkán eszem. De ez tetszik.

válasz erre