24 °C
tiszta égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Ropogós csirkeszárnyak, mártogatóssal

2014. június 21.
2.8121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom parti étel, ugyanis a csirkeszárnyakat és a zöldségrudakat kínálhatjuk akár partikon is. Kevés kalóriát tartalmaz és egészséges is a zöldségrudak miatt.
 


Hozzávalók:
30 dkg csirkeszárny
cukkini
zellerszár
répa
kígyóuborka
só, bors, fűszerkeverék
kapor
2-3 fokhagymagerezd
1 pohár tejföl

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg és vágjuk le a végeit. Ezután a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel beszórjuk a szárnyakat. A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra és 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a mártogatóst.

Egy tálba beleöntjük a tejfölt. A fokhagymát összenyomjuk és beletesszük a tejfölbe, majd fűszerezzük sóval, borssal és kaporral. A zöldségeket pucoljuk meg és hosszában vágjuk őket fel. Egy nagyobb tálon elrendezzük a megsült szárnyakat, a zöldségrudakat és a mártogatóst.
6 hozzászólás

Natasha

11 éve, 11 hónapja és 14 napja

Hát ez nagyon nyami! mosolygó smiley Biztosan elkészítem!

válasz erre

kpal

11 éve, 11 hónapja és 15 napja

Szuper ölet és gyorsan megvan mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

11 éve, 11 hónapja és 15 napja

Nagyszerű recept. mosolygó smiley Még nassolni is lehet.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 11 hónapja és 15 napja

Valahogy ezt mindig kihagytam az étkezésemből...mosolygó smiley De tetszik a recept nagyon! mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 11 hónapja és 15 napja

Imádom a csirkeszárnyat! Ez a mártogatós igen jól hangzik, biztosan kipróbálom!

válasz erre

Pocok

11 éve, 11 hónapja és 15 napja

Kedvenc kajáim egyike! Imádom!

válasz erre