Hozzávalók:
200 g rókagomba
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 db burgonya
2 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
100 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál olaj
só, bors
2 dl főzőtejszín
fűszerpaprika
1 evőkanál rétesliszt
1 húsleveskocka
Elkészítés:
Első lépésként a hagymát apróra vágjuk, míg a szalonnát kockákra. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot, végül felöntjük vízzel.
A burgonyát és a répát felkockázzuk és a levesbe tesszük, majd a petrezselymet is apróra vágva beleszórjuk. A gombát először felforralt cukros vízzel leöntjük és csak ezután tesszük a levesbe. Beledobjuk a húsleveskockát is és kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Ha szeretnénk bele egy kevés galuskát, akkor készítsünk egy keveset és szaggassuk bele, majd ha már puha a zöldség, akkor a tejszínt óvatosan belekeverjük és újra felforraljuk. Végül tálalhatjuk is.