31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Rókagombaleves

2015. március 10.
2.5673
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes gombaleves, melyet sokan nem szeretnek a gomba miatt, pedig nagyon egészséges és finom. Ráadásul nem nehéz elkészíteni sem.


Hozzávalók:
200 g rókagomba
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 db burgonya
2 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
100 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál olaj
só, bors
2 dl főzőtejszín
fűszerpaprika
1 evőkanál rétesliszt
1 húsleveskocka

Elkészítés:
Első lépésként a hagymát apróra vágjuk, míg a szalonnát kockákra. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot, végül felöntjük vízzel.

A burgonyát és a répát felkockázzuk és a levesbe tesszük, majd a petrezselymet is apróra vágva beleszórjuk. A gombát először felforralt cukros vízzel leöntjük és csak ezután tesszük a levesbe. Beledobjuk a húsleveskockát is és kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.

Ha szeretnénk bele egy kevés galuskát, akkor készítsünk egy keveset és szaggassuk bele, majd ha már puha a zöldség, akkor a tejszínt óvatosan belekeverjük és újra felforraljuk. Végül tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

bettike

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

nyami! eddig ilyet még csak zacskósleves formájában készítettem, de így is fogok

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Finom kis leves, bár én a gombáért nem vagyok oda.

válasz erre

Lolaa

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Finom lehet. Már ettem ilyet.

válasz erre