22 °C
tiszta égbolt
2025. június 09., hétfő
Félix

Rizskoch

2014. február 04.
4.5511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tejberizst mindenki ismeri és sokan szeretik is, ennek a sütőben sült változata a Rizskoch vagy másképpen Rizskók, mely egy kedvelt magyar étel, desszertként vagy akár vacsoraként is ehető.
 


Hozzávalók:
200 g rizs
1 liter tej
125 g cukor
1 citrom reszelt héja
300 ml tejszín
1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
6 egész tojás
lekvár

Elkészítés:
Első lépésként főzzük a rizst bő, forrásban vízben körülbelül 2 percig, majd szűrjük le. Egy tapadásmentes nagy lábosba öntsük bele, majd adjuk hozzá a tejet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Kis lángon néha megkeverjük és közben felforraljuk. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a tejet magába nem szívta a rizs.

Ezt követően várjuk meg míg kihűl. A tojásokat válasszuk ketté, a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Ha kihűlt a rizs, akkor keverjük hozzá a tojássárgákat, a vanília kivonatot és a tejszínt. Ha jól összekevertük akkor óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot is.

Egy nagyobb sütőformába öntsük bele a masszát és süssük körülbelül 50 percig, amíg szép barna színt kap a teteje. Megszórhatjuk egy kevés porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
6 hozzászólás

Böbe

12 éve, 3 hónapja és 22 napja

szeretem

válasz erre

Linda

12 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ezer éve nem ettem, hétvégén csinálok! Köszi a tippet és a receptet.

válasz erre

leoni

12 éve, 3 hónapja és 26 napja

Szuperfinom édesség, desszert. Eddig nem is volt hozzá receptem, de ez most megy a kedvencek közé!mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 3 hónapja és 26 napja

Én nem szeretem. Sose szerettem.

válasz erre

Babóca

12 éve, 3 hónapja és 26 napja

Nekem az egyik régi kedvencem! mosolygó smiley Bár már nagyon régen nem ettem.

válasz erre

Sandy

12 éve, 3 hónapja és 27 napja

Nagyon szuper recept!mosolygó smiley Szereti az egész család!

válasz erre