Hozzávalók:
200 g rizs
1 liter tej
125 g cukor
1 citrom reszelt héja
300 ml tejszín
1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
6 egész tojás
lekvár
Elkészítés:
Első lépésként főzzük a rizst bő, forrásban vízben körülbelül 2 percig, majd szűrjük le. Egy tapadásmentes nagy lábosba öntsük bele, majd adjuk hozzá a tejet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Kis lángon néha megkeverjük és közben felforraljuk. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a tejet magába nem szívta a rizs.
Ezt követően várjuk meg míg kihűl. A tojásokat válasszuk ketté, a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Ha kihűlt a rizs, akkor keverjük hozzá a tojássárgákat, a vanília kivonatot és a tejszínt. Ha jól összekevertük akkor óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot is.
Egy nagyobb sütőformába öntsük bele a masszát és süssük körülbelül 50 percig, amíg szép barna színt kap a teteje. Megszórhatjuk egy kevés porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.