Hozzávalók:
2 kg felső combfilé, bőr nélkül
1 db citrom leve
1 teáskanál szárított oregán
2 teáskanál őrölt koriander
1,5 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1,5 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt kömény
2 pohár basmati rizs
2 csésze alaplé
fél teáskanál só
Elkészítés:
A csirkéket tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat, majd hagyjuk kicsit pihenni. Ezután egy nagyobb és mély serpenyőben megsütjük a csirkecombokat és félre tesszük őket. Ha mindegyik kisült, akkor a maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, a kurkumát, a köményt és a rizst.
Picit megpirítjuk a rizsszemeket, majd felöntjük az alaplével és a sót is hozzáadjuk. Lefedve főzzük 10-15 percig. Végül a rizst és az összevágott csirkecombokat együtt tálaljuk.