11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Rizses csirkecombfilé

2018. április 08.
10.8051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egytálétel, melyet könnyedén elkészíthetünk a hétvégén. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle és így akár a munkahelyre vagy a suliba is lehet vinni. Szuper, fűszeres íze van.


Hozzávalók:
2 kg felső combfilé, bőr nélkül
1 db citrom leve
1 teáskanál szárított oregán
2 teáskanál őrölt koriander
1,5 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1,5 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt kömény
2 pohár basmati rizs
2 csésze alaplé
fél teáskanál só

Elkészítés:
A csirkéket tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat, majd hagyjuk kicsit pihenni. Ezután egy nagyobb és mély serpenyőben megsütjük a csirkecombokat és félre tesszük őket. Ha mindegyik kisült, akkor a maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, a kurkumát, a köményt és a rizst.

Picit megpirítjuk a rizsszemeket, majd felöntjük az alaplével és a sót is hozzáadjuk. Lefedve főzzük 10-15 percig. Végül a rizst és az összevágott csirkecombokat együtt tálaljuk.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 5 hónapja

Nagyon szuper!

válasz erre

leoni

6 éve, 5 hónapja

Jók az ilyen egyszerű egytálételek.

válasz erre

Natasha

6 éve, 5 hónapja

Nagyon király.

válasz erre