Hozzávalók:
1 csomag pite tészta
1 db tojás
150 g ricotta sajt
150 g snidlinges sajtkrém
só, bors
75 g reszelt parmezán sajt
250 g koktélparadicsom
Elkészítés:
A tésztát egy piteformába egyengetjük, a felesleget vágjuk le. Béleljük ki sütőpapírral és tegyünk bele nehezéket. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 7-8 percig a tésztát, majd nehezék nélkül további 4-5 percig. Közben elkészítjük a ricottás tölteléket.
Ehhez a tojást felverjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, a sót, borsot és a reszelt sajt felét. A paradicsomokat vágjuk félbe. A sajtos részt tegyük a pitére, majd helyezzük el rajta a paradicsomokat és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Sütőben további 20 percig sütjük a pitét. Végül melegen vagy hidegen is lehet tálalni.