Hozzávalók:
200 g liszt
100 g reszelt répa
fél teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só
negyed teáskanál szerecsendió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbérpor
120 g puha vaj
120 g barna cukor
2 db tojás
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ehhez adjuk a száraz hozzávalókat, valamint a répát és összeforgatjuk. Ízlés szerint diót is lehet bele szórni. Egy kanál segítségével kisebb golyókat formázunk, majd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy picit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük a kekszeket.
Hagyjuk teljesen kihűlni, zárt dobozban tároljuk. Lehet készíteni hozzá mascarponéból krémet, úgy még ízletesebb.