34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Répatorta tekercs mascarpone krémmel

2021. március 25.
48.4071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy ízletes húsvéti finomság, amit nem nehéz elkészíteni. A répás piskótatekercsbe egy kis mascarpone krémet teszünk, amit egészen biztosan imádni fognak a gyerekek is.


Hozzávalók:
3 db tojás
85 g cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
2 teáskanál fahéj
100 g liszt
2 közepes sárgarépa reszelve
porcukor
250 g mascarpone
2 evőkanál vaj
200 g porcukor
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot is. A száraz összetevőket egy másik tálban keverjük össze, majd keverjük hozzá a tojásos keverékhez. Közben a répát pucoljuk meg és reszeljük le, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk.

Egy lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt és vékonyan egyengessük el benne a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük a piskótát. Fogpiszkálóval nézzük, hogy megsült-e. Ezután borítsuk ki egy konyharuhára, amit előzőleg porcukorral megszórtunk. Tekerjük fel melegen és hagyjuk így kihűlni.

Közben a krémet elkészítjük. Ehhez a hozzávalókat egy robotgéppel eldolgozzuk, hogy krémes, habos állagot kapjunk. Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és feltekerjük. Ízlés szerint díszítjük.
2 hozzászólás

zsebibaba

2 éve, 8 hónapja és 4 napja

Legjobb recept.

válasz erre

Tekla

3 éve, 7 hónapja és 6 napja

Azt de jól néz ki.Még sosem csináltam ilyet.

válasz erre