Hozzávalók:
3 db tojás
85 g cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
2 teáskanál fahéj
100 g liszt
2 közepes sárgarépa reszelve
porcukor
250 g mascarpone
2 evőkanál vaj
200 g porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot is. A száraz összetevőket egy másik tálban keverjük össze, majd keverjük hozzá a tojásos keverékhez. Közben a répát pucoljuk meg és reszeljük le, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
Egy lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt és vékonyan egyengessük el benne a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük a piskótát. Fogpiszkálóval nézzük, hogy megsült-e. Ezután borítsuk ki egy konyharuhára, amit előzőleg porcukorral megszórtunk. Tekerjük fel melegen és hagyjuk így kihűlni.
Közben a krémet elkészítjük. Ehhez a hozzávalókat egy robotgéppel eldolgozzuk, hogy krémes, habos állagot kapjunk. Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és feltekerjük. Ízlés szerint díszítjük.