23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Répatorta tekercs

2018. március 22.
14.7031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Répatorta sokak kedvence húsvétkor, amit akár tekercs formájában is elkészíthetünk. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a répatorta tekercset, amiért biztosan mindenki odáig lesz.
 


Hozzávalók:
3 tojás
160 g cukor
100 ml olaj
1 csipet só
60 g apróra vágott mandula
1 citrom reszelt héja
200 g sárgarépa
150 g liszt
fél csomag sütőpor
800 g mascarpone
5 evőkanál porcukor
2 csipet fahéj

Elkészítés:
A tojást verjük habosra a cukorral, majd csurgassuk bele az olajat. Egy másik tálban keverjük össze a mandulát, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport, majd mehet bele a megpucolt és lereszelt répa is. Ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát és téglalap alakúra elegyengetjük.

175 fokos sütőben, 15-18 perc alatt megsütjük és még melegen feltekerjük a papírral együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben készítsük el a krémet, ehhez keverjük össze a mascarponet, a porcukrot és a fahéjat. A krém nagy részével töltsük meg a piskótát, a többivel pedig külsőleg kenjük körbe.
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nagyon jó! mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

7 éve, 10 hónapja

Megkóstolnám előbb.

válasz erre

debbie

7 éve, 10 hónapja

Torta helyett jó ez is.

válasz erre

regeena

7 éve, 10 hónapja

Wow de jól néz ki. mosolygó smiley

válasz erre