Hozzávalók:
3 tojás
160 g cukor
100 ml olaj
1 csipet só
60 g apróra vágott mandula
1 citrom reszelt héja
200 g sárgarépa
150 g liszt
fél csomag sütőpor
800 g mascarpone
5 evőkanál porcukor
2 csipet fahéj
Elkészítés:
A tojást verjük habosra a cukorral, majd csurgassuk bele az olajat. Egy másik tálban keverjük össze a mandulát, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport, majd mehet bele a megpucolt és lereszelt répa is. Ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát és téglalap alakúra elegyengetjük.
175 fokos sütőben, 15-18 perc alatt megsütjük és még melegen feltekerjük a papírral együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben készítsük el a krémet, ehhez keverjük össze a mascarponet, a porcukrot és a fahéjat. A krém nagy részével töltsük meg a piskótát, a többivel pedig külsőleg kenjük körbe.