19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Répatorta ízű zabkása

2016. január 02.
7.3171
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt az új év és biztosan sokan megfogadták, hogy idén leadnak néhány kilót, vagy legalábbis az ünnepek során felszedett pár kilót lepasszolják. A zabpehely ebben nagy segítségre lesz, hiszen magas rosttartalma és alacsony glikémiás indexe miatt nagyszerű fogyókúra során.


Hozzávalók:
1 db kisebb répa
60 g zabpehely
2 dl tej (lehetőleg mandulatej)
kevés vanília aroma
fél teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A répát reszeljük le, majd tegyük a tejbe a vaníliával, a szerecsendióval és a fahéjjal együtt. Így forraljuk fel a tejet tűzön. Ha már felforrt, akkor keverjük bele a zabpelyhet és addig kevergetjük lassú tűzön, míg krémes állagú nem lesz.

Végül már fogyaszthatjuk is. Szórhatunk még bele mazsolát vagy egy kevés fahéjat a tetejére.
4 hozzászólás

pilótakeksz

9 éve, 5 hónapja és 18 napja

Fura ez a répás zabkása, de aki szereti...

válasz erre

Enci

9 éve, 5 hónapja és 19 napja

Érdekes lehet répával.

válasz erre

mokus84

9 éve, 5 hónapja és 19 napja

Répás változat nem rossz.

válasz erre

becky

9 éve, 5 hónapja és 19 napja

Hmm én jobban szeretem a simát mosolygó smiley

válasz erre