Hozzávalók:
500 g répa
250 g liszt
250 g cukor
4 db tojás
100 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
100 g olvasztott vaj
1 evőkanál méz
100 g mazsola
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és reszeljük le kicsire. A mazsolát kicsit áztassuk be vízbe, hogy megszívja magát. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót és a szódabikarbónát. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük a lsiztes keverékhez.
Tegyük bele az olvasztott vajat, a mézet, a répát és a lecsöpögtetett mazsolát. Keverjük tésztává és egy kivajazott, lisztes tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ha valakinek van répa formájú tortaformája, akkor abban készítse el.