Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
25 g vaj
2 db zöldségleves kocka
2 centis darab friss gyömbér
só, bors
csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tököt pucoljuk meg és vágjuk össze kockákra, majd tegyük egy tepsire. Adjuk hozzá a megpucolt és összevágott répát is. Ezután szórjuk meg sóval és borssal a zöldségeket, majd előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt puhára sütjük. Ezután összeturmixoljuk a zöldségeket.
Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, majd felöntjük fél liter vízzel és hozzáadjuk a zöldségpürét, a leves kockát, a reszelt gyömbért és a csipet szerecsendiót. Összefőzzük az egészet és még egyszer átturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk. Pirított baconnel, tökmaggal tálaljuk.