A red velvet, más néven vörös bársony sütemény nagyon kedvelt Amerikában, amiből készítenek tortát, kekszet és muffint is. Most eláruljuk, hogyan készítheted el a red velvet muffint a családnak vagy a barátoknak.
Hozzávalók:
250 g liszt
250 g cukor
100 g vaj
2,5 dl kefir
3 teáskanál kakaópor
2 evőkanál piros ételfesték
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál ecet
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
250 g mascarpone
50 g cukor
3 dl tejszín
2 csomag habfixáló
Elkészítés:
Első lépésként a tésztához elkeverjük a vajat és a cukrot, majd hozzákeverjük a tojásokat és a vaníliás cukrot. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót, majd keverjük a tojásos keverékhez a száraz alapanyagokat. A kefirhez keverjük az ételfestéket és ez is mehet a tésztához, a szódabikarbónát pedig futtassuk fel az eceten és szintén lehet az alaphoz keverni.
A tésztát tegyük muffinformákba és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket hűlni, közben készítsük el a krémet. Ehhez a cukrot és a mascarponét keverjük össze, majd egy másik tálban a habfixálót és a tejszínt kemény habbá verjük, végül pedig összeforgatjuk őket. Ezzel a krémmel díszítsük a muffinokat.