Hozzávalók:
8 db tojás
240 g finomliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
200 g cukor
100 g nádcukor
60 ml napraforgó olaj
60 ml tej
2 teáskanál ecet
2 teáskanál piros ételfesték
2 teáskanál vanília aroma
250 g mascarpone
100 g vaj
80 g porcukor
100 g fehér csokoládé
50 ml habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat verjük habbá a két féle cukorral, majd ehhez adjuk a tejet, az olajat, az ételfestéket és a vanília aromát. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd óvatosan keverjük a tojásos keverékhez. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd elegyengetjük rajta a krémet. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig a piskótát.
Ha megsült a piskóta, akkor egy konyharuhát porcukorral megszórunk, rátesszük a süteményt és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután elkészítjük a krémet. A tejszínt és a csokoládét felmelegítjük és félre tesszük. A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, valamint a sajtkrémet és a csokoládés tejszínt. Összekeverjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és a hűtőbe tesszük néhány órára. A krémbe lehet gyümölcsöt is keverni, illetve csokival díszíteni a süteményt.