20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Red velvet piskótatekercs

2023. február 13.
88.1361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes sütemény, amit nem nehéz elkészíteni és Valentin-napra tökéletese választás. A red velvet, azaz vörösbársony sütemény nagyon kedvelt az Államokban, fehér csokoládés krémmel töltve igazán ízletes.


Hozzávalók:
8 db tojás
240 g finomliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
200 g cukor
100 g nádcukor
60 ml napraforgó olaj
60 ml tej
2 teáskanál ecet
2 teáskanál piros ételfesték
2 teáskanál vanília aroma
250 g mascarpone
100 g vaj
80 g porcukor
100 g fehér csokoládé
50 ml habtejszín

Elkészítés:
A tojásokat verjük habbá a két féle cukorral, majd ehhez adjuk a tejet, az olajat, az ételfestéket és a vanília aromát. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd óvatosan keverjük a tojásos keverékhez. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd elegyengetjük rajta a krémet. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig a piskótát.

Ha megsült a piskóta, akkor egy konyharuhát porcukorral megszórunk, rátesszük a süteményt és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután elkészítjük a krémet. A tejszínt és a csokoládét felmelegítjük és félre tesszük. A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, valamint a sajtkrémet és a csokoládés tejszínt. Összekeverjük.

A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és a hűtőbe tesszük néhány órára. A krémbe lehet gyümölcsöt is keverni, illetve csokival díszíteni a süteményt.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Nem tűnik túl egyszerűnek, de ki kell próbálnom!

válasz erre

moni1294

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Úúúúú de jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre