30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Rebarbaralekvár

2016. május 08.
4.8201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az eper mellett itt a rebarbara szezon is, melyből nagyszerű süteményeket lehet készíteni. Mai receptünk azonban nem sütemény lesz, hanem egy nagyon finom lekvár. A rebarbara ízre nagyban hasonlít az eperre, ők ketten nagyon jól harmonizálnak egymással.
 


Hozzávalók:
500 g rebarbara
150 g málna
200 g befőzőcukor
1 rúd vanília
1 lime leve és héja

Elkészítés:
A rebarbarát mossuk meg és vágjuk fel ujjnyi darabokra. Egy nagyobb falú lábosba tegyük a rebarbarát, majd adjuk hozzá a szintén megmosott málnát. Ehhez adjuk a lime héját és levét, valamint a vanília kikapart magját. Alacsony lángon kezdjük el főzni.

Ha elkezd rotyogni és szétfőni a gyümölcs, akkor adjuk hozzá a cukrot. Főzzük további 5 percig. Végül öntsük üvegekbe és tegyük dunsztba a lekvárt.
3 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Még nem ettem ilyen lekvárt.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Biztos fini.

válasz erre

csillucs

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Nem túlzottan szeretem a rebarbarát.

válasz erre