Hozzávalók:
250 g cukkini
250 g padlizsán
1 db sárga paprika
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
oregánó
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd a cukkinit, a padlizsánt és a paprikát kimagozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezt követően a felkockázott zöldséget hozzáadjuk a hagymához és 5-10 perc alatt megpároljuk.
A fokhagymát zúzzuk össze és adjuk a zöldségekhez, majd a paradicsompürét. Fűszerezzünk a sóval, borssal és az oregánóval, végül jól összekeverjük és összefőzzük az egészet. Ha kissé kihűlt a töltelék, akkor megtölthetjük vele a pulykánkat vagy a csirkénket.
Ezzel a töltelékkel akár zöldségeket is megtölthetünk, nem csak húst.