32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Rántott sajt salátaágyon

2016. március 16.
2.0201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem könnyű mindig újabb és újabb ételeket készíteni a hétköznapokban, hogy ne legyen mindig ugyan az. A rántott sajt egy könnyen elkészíthető fogás, amit fogyaszthatunk friss salátával is, így még a nem túl szigorú diétákba is beilleszthető.
 


Hozzávalók:
250 g sütni való sajt
1-2 kisebb tojás
kevés liszt
panír
olaj

Elkészítés:
Fontos, hogy olyan sajtot válasszunk, ami sütés álló és nem fog megolvadni és szétfolyni sütés közben. Vágjuk 1-1,5 cm vastagságúra a sajtot, majd forgassuk meg a lisztben, a tojásban és végül a panírban. Ha diétásabban szeretnénk elkészíteni, panír helyett használjunk zabpelyhet.

Forró olajban, közepes lángon süssük ki az aranybarna sajttallérokat. Közepes lángon érdemes sütni, így kívül ropogós, belül finom krémes lesz a sajt. Friss salátával tálaljuk.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ohhh jó kis rántott sajt. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ez laktat is . mosolygó smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 1 hónapja és 2 napja

Jó kis rántott sajt, de régen ettem.

válasz erre