21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Rántott palacsinta

2018. október 12.
8.5231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A magyarokra egy dolog nagyon igaz: mindent szeretünk rántva. Így van ez a palacsintával is, amit bátran megtölthetünk ízlés szerint és lehet őket rántani. Nagyon ízletes főételt készíthetünk a családnak.


Hozzávalók:
4 db palacsinta
80 g füstölt sonka
1 dl főzőtejszín
pici vaj
2 evőkanál liszt
bors
liszt a panírhoz
tojás
zsemlemorzsa
4 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
Ízlés szerint készítsük el a palacsintákat. Ezután a sonkát vágjuk kisebb kockákra, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kezdjük el megpirítani rajta a sonkát. Szórjuk meg borssal, liszttel, majd mehet bele a főzőtejszín. Sűrűre főzzük az egészet.

Ha a töltelék kihűlt, akkor megkenjük vele a palacsintákat. Ezután a palacsinták két szélét behajtjuk, majd feltekerjük őket, nehogy kifolyjon a szósz. Majd mindegyiket bepanírozzuk és kisütjük a palacsintákat.
1 hozzászólás

zitucska

6 éve, 3 hónapja és 12 napja

Őszintén szólva már ettem ilyet de fagyasztottat. Az jó volt. mosolygó smiley

válasz erre