22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Rántott karfiol

2015. február 25.
1.9631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű és egészséges étel, melyet vegetáriánusoknak is ajánljuk. A rántott karfiol rengeteg vitamint tartalmaz és nem is kerül sokba.
 


Hozzávalók:
1 fej karfiol

néhány kanál liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
fél dl tej

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsáira. Egy nagyobb fazékba tegyünk vizet, sót és főzzük féligpuhára a zöldséget, majd szűrjük le. A tojást verjük fel a tejjel, majd kezdjük el bepanírozni a karfiólokat.

Bő olajban süssük ki a karfiólokat és tegyük egy tálba. Készíthetünk hozzá tartár mártást, de magában is fogyaszthatjuk.
4 hozzászólás

kpal

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nálam vasárnapi ebéd karfiol nélkül nem telhet el . Szeretem ! mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Szeretjük kis tartár mártással mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Imádom!! mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre