25 °C
tiszta égbolt
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Rántott csirkemáj

2018. április 12.
11.3390
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár talán nem sokan kedvelik a májat, mégis érdemes belőle többet fogyasztani, ugyanis a máj rengeteg A-vitamint és B-vitamint tartalmaz, de magas a C-vitamin tartalma is. Rántva pedig mindig minden jobb.
 


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
3 gerezd fokhayma
3-4 dl tej
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa


Elkészítés:
A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el a hártyákat és jól mossuk is meg. Ezután tegyük egy tálba és szórjuk rá a 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd öntsük le a tejjel és hagyjuk állni legalább 4 órát a hűtőben. Ha eleget pihent, akkor jöhet a panírozás.

Először megszórjuk egy kis sóval, majd megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Bő forró olajban végül kisütjük őket. Ha nem szeretnénk, hogy sisteregjen az olaj, akkor érdemes a tojásos-zsemlemorzsás műveletet kétszer elvégezni.
1 hozzászólás

kalifa

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Néha eszem de nem a kedvenc.

válasz erre