27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Rántott avokádó

2019. június 09.
6.3433
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mi, magyarok szeretünk mindent bepanírozni és kirántani. Nincs ez másképp a finom és egészséges avokádóval sem, amit ha egy kis ropogóssal bevonunk és kisütjük, akkor nagyszerű előételt vagy snacket fogunk kapni.


Hozzávalók:
2 db avokádó
2 db tojás
3 evőkanál finomliszt
1 bögre zsemlemorzsa
1 teáskanál csípős fűszerpaprika (elhagyható)

Elkészítés:
Az avokádókat vágjuk félbe, vegyük ki belőlük a magot és óvatosan távolítasuk el a héját. Nagyjából ujjnyi szeletekre vágjuk az avokádókat, majd jöhet a panírozás. Először lisztben megforgatjuk őket, majd a felvert tojásokban és végül a zsemlemorzsában. Ízlés szerint pici fűszerpaprikával megszórhatjuk őket.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, picit locsoljuk meg olajjal. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Félidőben forgassuk meg őket. Végül valamilyen szósszal tálaljuk.
1 hozzászólás

kalifa

6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Ejha, nem mindennapi étel.

válasz erre